Branches - Financiële Dienstverlening

Chatbot ontwikkeling voor de financiële sector.

Een optimale klantervaring

Chatbots helpen bedrijven in de financiële sector om hun aanbod van concurrenten te onderscheiden. De technologie geeft bedrijven als banken en financiële adviseurs de mogelijkheid om online een persoonlijke dialoog aan te gaan met hun klanten en prospects. Zo zijn de chatbots in staat om consumentenvragen automatisch te beantwoorden via een eenvoudige en intuïtieve chatinterface. In deze sector vindt de consument het uitermate belangrijk om 24 uur per dag, 7 dagen in de week geholpen te kunnen worden.

Beheren en bewaken van financiën

Zaken online kunnen regelen is voor consumenten van grote toegevoegde waarde. Veel mensen zouden hulp bij het beheren en bewaken van hun financiën zeer op prijs stellen. En dit is precies waarvoor de chatbot technologie een oplossing biedt. De technologie ontwikkelt zich snel en chatbots kunnen tegenwoordig veel meer dan simpelweg het antwoorden van vragen en het helpen met administratieve problemen. Denk maar aan het volgen van uitgaven en deze sorteren in verschillende categorieën. Naast het beheren van uitgaven kunnen chatbots ook assisteren met verzoeken zoals het overboeken van een bedrag naar een specifieke rekening.

Processen vereenvoudigen

Hoeveel aantrekkelijker is het om een proces te vereenvoudigen en met de juiste dialogen de klant te verleiden de transactie af te ronden. Het resultaat is beter en de manier om er te komen is ook prettiger. Een chatbot neemt iemand op een meer informele en aangename manier door de processtappen van bijvoorbeeld een aanvraag of een wijziging.

Ontwikkeling van Chatbots

Zelf aan de slag gaan met de ontwikkeling van een chatbot is best lastig. Welke technologie ga je gebruiken en hoe ontwikkel je zoiets? Jezelf slim maken in bepaalde technologie kost ook tijd en vaak zijn eigen IT-afdelingen al druk genoeg. Konversa heeft ervaring met de ontwikkeling van chatbots en zet deze graag in om u te adviseren bij de keuze van technologie en de daadwerkelijke ontwikkeling van een chatbot.