Branches - Reizen

Chatbot ontwikkeling voor de reis sector.

Een optimale klantervaring

Chatbots geven bedrijven in de reisbranche de mogelijkheid om de vragen van klanten te beantwoorden zonder tussenkomst van een live medewerker. In de toekomst kunt u de chatbots steeds vaker inzetten, want deze zullen door middel van machine learning zichzelf continu blijven verbeteren. Zo beantwoorden de steeds slimmere chatbots niet alleen meer soort vragen, maar doen dit ook nauwkeuriger. Bovendien is het voor de consument belangrijk dat zij op ieder moment van de dag hun vragen kunnen stellen. Chatbots maken dit mogelijk.

Vragen over reizen

Voor reizigers is het ideaal om op elk tijdstip en locatie hun vragen te kunnen stellen. Denk maar aan cruciale last-minute vragen over bijvoorbeeld een reservering, verblijf of vlucht. Chatbots maken het mogelijk om op elk van deze vragen automatisch een antwoord te geven. Consumenten hoeven niet meer te bellen en in een eindeloze wachtrij te staan. Zij krijgen gelijk het antwoord op hun vraag.

Processen vereenvoudigen

Hoeveel aantrekkelijker is het om een proces te vereenvoudigen en met de juiste dialogen de klant te verleiden de transactie af te ronden. Het resultaat is beter en de manier om er te komen is ook prettiger. Een chatbot neemt iemand op een meer informele en aangename manier door de processtappen van bijvoorbeeld een aanvraag of een wijziging.

Ontwikkeling van Chatbots

Zelf aan de slag gaan met de ontwikkeling van een chatbot is best lastig. Welke technologie ga je gebruiken en hoe ontwikkel je zoiets? Jezelf slim maken in bepaalde technologie kost ook tijd en vaak zijn eigen IT-afdelingen al druk genoeg. Konversa heeft ervaring met de ontwikkeling van chatbots en zet deze graag in om u te adviseren bij de keuze van technologie en de daadwerkelijke ontwikkeling van een chatbot.