Branches - Utility

Chatbot ontwikkeling voor de utility sector.

Een optimale klantervaring

In een markt waar klanten vrij eenvoudig kunnen wisselen van aanbieder en het product weinig onderscheidend vermogen heeft, is het bieden van een optimale klantervaring een must. Een betalingsregeling treffen, het aanpassen van een maandbedrag, een verhuizing doorgeven: allemaal zaken die klanten graag online afhandelen. Maar dat is nog niet zo eenvoudig als het lijkt.
Veel klanten moeten ergens in dit proces toch vaak nog onnodig contact op te nemen met een live medewerker.

Bereik meerdere doelen tegelijk

Vooral wanneer klanten ingelogd zijn en er dus veel persoonlijke gegevens beschikbaar zijn, is het prachtig als je al deze relevante klantgegevens kunt gebruiken bij de interactie met een klant. Koppel deze gegevens met een uitvraag door een chatbot en je bereikt meerdere doelen tegelijk: een betere klantervaring, kostenbesparing en een hogere succesratio qua transacties.

Processen vereenvoudigen

Hoeveel aantrekkelijker is het om een proces te vereenvoudigen en met de juiste dialogen de klant te verleiden de transactie af te ronden. Het resultaat is beter en de manier om er te komen is ook prettiger. Een chatbot neemt iemand op een meer informele en aangename manier door de processtappen van bijvoorbeeld een aanvraag of een wijziging.

Ontwikkeling van Chatbots

Zelf aan de slag gaan met de ontwikkeling van een chatbot is best lastig. Welke technologie ga je gebruiken en hoe ontwikkel je zoiets? Jezelf slim maken in bepaalde technologie kost ook tijd en vaak zijn eigen IT-afdelingen al druk genoeg. Konversa heeft ervaring met de ontwikkeling van chatbots en zet deze graag in om u te adviseren bij de keuze van technologie en de daadwerkelijke ontwikkeling van een chatbot.