Branches - Verzekeraars

Chatbot ontwikkeling voor verzekeraars.

Een excellente customer experience

Als verzekeraar is het belangrijk om je als partij te onderscheiden van andere aanbieders door een excellente customer experience te bieden. Producten lijken op elkaar en het onderscheid moet dus komen van andere aspecten. Optimale online selfservice is daar een belangrijk onderdeel van. Verzekeraars kunnen nog grote stappen zetten op dat gebied.

Online zaken regelen

Klanten die een verzekering willen aanvragen of willen wijzigen zijn nu vaak nog niet succesvol en moeten dan weer contact opnemen via de reguliere live contactkanalen. Dat is jammer qua potentiële kostenbesparing en natuurlijk ook voor wat betreft het niet bieden van een goede klantervaring. Klanten willen graag hun zaken online regelen, maar dat lukt vaak niet omdat het niet eenvoudig genoeg is om dingen ook daadwerkelijk te regelen. Het vinden van de juiste verzekering is vaak niet zo moeilijk, maar het online afsluiten is dat wel. We verzanden in onaantrekkelijke formulieren en aanvraagprocedures waar we ergens in het proces afhaken omdat het gewoon niet werkt.

Processen vereenvoudigen

Hoeveel aantrekkelijker is het om een proces te vereenvoudigen en met de juiste dialogen de klant te verleiden de transactie af te ronden. Het resultaat is beter en de manier om er te komen is ook prettiger. Een chatbot neemt iemand op een meer informele en aangename manier door de processtappen van bijvoorbeeld een aanvraag of een wijziging.

Ontwikkeling van Chatbots

Zelf aan de slag gaan met de ontwikkeling van een chatbot is best lastig. Welke technologie ga je gebruiken en hoe ontwikkel je zoiets? Jezelf slim maken in bepaalde technologie kost ook tijd en vaak zijn eigen IT-afdelingen al druk genoeg. Konversa heeft ervaring met de ontwikkeling van chatbots en zet deze graag in om u te adviseren bij de keuze van technologie en de daadwerkelijke ontwikkeling van een chatbot.