Artificial Intelligence

Steeds minder zelf hoeven doen omdat systemen zelf leren van de data die ze beschikbaar hebben. Iets wat al op grote schaal wordt ingezet, maar in de nabije toekomst nog meer een vlucht gaat nemen. Ook onze chatbots zijn uitgerust met artificial intelligence. Zij gebruiken machine learning om zichzelf continue te verbeteren. Het proces van continue verbetering van dialogen is nu vooral nog een samenspel van de technologie en de medewerker. Het systeem doet een voorstel op basis van de beschikbare data voor verbetering en de medewerker neemt de suggestie wel of niet over.

We kennen allemaal nog genoeg momenten dat de technologie ons teleurstelt en nog niet presteert zoals we dat verwachten. Als klant ervaren we dat antwoorden op onze vragen nog maar weinig afgestemd zijn op onze eigen situatie. De juiste context ontbreekt nog. Bedrijven die de technologie inzetten ervaren dat er nog veel handmatig werk nodig om tegemoet te kunnen komen aan de hoge verwachtingen van klanten.

Een persoonlijke klantreis door de inzet van artificial intelligence

Om klanten een persoonlijke klantreis te bieden, die volledig past in hun context, is inzet van artificial intelligence een vanzelfsprekendheid. Gelukkig zijn er steeds meer systemen waar het zelflerende element steeds beter wordt en de gesprekken ook steeds meer lijken op een gesprek tussen twee mensen. Op basis van data weet het systeem met een bepaalde waarschijnlijkheid te vertellen dat een nieuwe vraag hoort bij een al bestaand antwoord.

Mocht u meer willen weten over onze chatbots en de ontwikkeling van artificial intelligence, dan maken wij graag een afspraak met u.